Adresa

Rruga “Jordan Misja”, pallati 141/1, shkalla 1, kati 2, Tiranë

AKVMB përfitues nga Projekti i Bankës Botërore mbi “Qëndrueshmërinë Klimatike dhe Zhvillimin e Bujqësisë”

Autoriteti Kombëtar i Veterinarisë dhe Mbrojtjes së Bimëve së bashku me Institutin e Sigurisë Ushqimore dhe Veterinarisë janë dy nga institucionet përfituese të Projektit më të ri të Bankës Botërore mbi “Qëndrueshmërinë Klimatike dhe Zhvillimin e Bujqësisë”.   

Projekti do ofrojë mbështetje në pajisje dhe mjete, për të lehtësuar punën e veterinerëve në terren. Këto investime  do të ndikojë në ruajtjen e shëndetit të kafshëve dhe mirëqenien e tyre. 

 

Kreu i AKVMB, Rolandi Meçaj  së bashku me drejtuesin e @isuv.gov.al, Ilir Ajdini diskutuan gjithashtu për financimin që do të ofrohet në rritjen e kapacitetit testues të laboratorëve të referencës veterinare dhe shëndetit të bimëve, për të mundësuar monitorimin dhe testimin e mbetjeve sipas standardeve ISO, si dhe trajnime për rritjen e kapaciteteve teknike të personelit të dy institucioneve.

Shpërndaje:

Lajme të tjera

Informacion mbi flaveshencën e artë të hardhisë

Flaveshenca e artë e hardhisë është sëmundje shkatërruese e hardhisë. Transmetohet nga materiali shartues dhe shumues vegjetativ si dhe nga insekti vektor 𝑠𝑐𝑎𝑝ℎ𝑜𝑖𝑑𝑒𝑢𝑠 𝑡𝑖𝑡𝑎𝑛𝑢𝑠. Nëse