Adresa

Rruga “Jordan Misja”, pallati 141/1, shkalla 1, kati 2, Tiranë

AKVMB vijon gatishmërinë e lartë lidhur me monitorimin e influencës aviare

Që prej muajit tetor Autoriteti Kombëtar i Veterinarisë dhe Mbrojtjes së Bimëve është duke realizuar survejancën pasive tek shpendët e egër dhe shtegtarë.

Pjesë e monitorimeve të shtuara janë edhe stabilimentet e pularive apo shpendët e oborrit .

Një ditë më parë DRVMB Tiranë, u njoftua për gjetjen e një pëllumbi të egër të ngordhur, në Qarkun e Durrësit. 

Ekipi i veterinerëve shkoi menjëherë për të bërë mostrim të shpendit dhe dërgimin e tij në ISUV 🔬🧑‍🔬. Paralelisht me marrjen e mostrës, u bë dezinfektimi i të gjithë ambientit përreth.

Përgjigjja e analizave konfirmoi se nuk ka prezencë të influencës aviare.

‼️Për çdo rast të dyshimtë, qytetarët dhe fermerët, janë të lutur të kontaktojnë në numrin e gjelbër:-08003366!

Shpërndaje:

Lajme të tjera

Informacion mbi pestën amerikane

Pesta amerikane është sëmundje shumë e rrezikshme dhe shumë ngjitëse për bletët. Ajo zhvillohet dhe përhapet, jo vetëm në një koshere por rrezikon që të

Tenja e verdhë e domates

Tenja e verdhë e domates (ℎ𝑒𝑙𝑖𝑐𝑜𝑣𝑒𝑟𝑝𝑎 𝑎𝑟𝑚𝑖𝑔𝑒𝑟𝑎 ℎ𝑢𝑏𝑛𝑒𝑟) është një dëmtues që sulmon një sërë bimësh, si; domaten, specat, pambukun, fasulen, bizelen. Tek  do Marja