Adresa

Rruga “Jordan Misja”, pallati 141/1, shkalla 1, kati 2, Tiranë

Çfarë është Gjuha Blu dhe simptomat e saj

Gjuha blu (BT) është një sëmundje virale infektive, që prek delet, dhitë dhe gjedhin. Infeksioni me virusin e gjuhës blu (BT) është i padukshëm në shumicën dërrmuese të kafshëve, por mund të shkaktojë sëmundje fatale në një pjesë të deleve.

“Vektor” kryesor në transmrtimin e kësaj sëmundje janë mushkonjat, të cilat bëjnë të mundur përhapjen e sëmundjes nga njëra kafshë te tjetra.

Infeksioni i gjuhës blu mund të shkaktojë ngordhje deri në 70% ose më shumë të tufës së deleve.

Fermerët nëse shikojnë ndryshim të sjelljes në tufë, duhet menjëherë që të kontaktojnë veterinerin e shërbimit.

AKVMB merr masa të menjëhershme në marrjen e mostrave në rastet e dyshuara dhe i dërgon në laboratorin e referencës për të konfirmuar sëmundjen.

Shpërndaje:

Lajme të tjera