Adresa

Rruga “Jordan Misja”, pallati 141/1, shkalla 1, kati 2, Tiranë

Çfarë është MAD dhe si parandalohet përhapja e saj

Murtaja Afrikane e Derrit (MAD) përbën një nga kërcënimet më madhore për industrinë e mbarështimit të derrave.

Kjo sëmundje nuk vë në rrezik jetën e njerëzve, por ndikon në sigurinë ushqimore, jetesën dhe ekonominë blegtorale.

Zbatimi i masave të përshtatshme të biosigurisë luajnë një rol vendimtar në parandalimin e përhapjes së MAD.  Asnjë fermë nuk është imune nëse nuk respektohen me përpikmëri masat e biosigurisë.

Në rast se vëreni simptoma të dyshimta në popullatën e derrave tuaj, si; skuqje e lëkurës, temperaturë, të vjella dhe gjakderdhje apo diarre, kontaktoni menjëherë me veterinerët e shërbimit të AKVMB, për të kërkuar ndihmë ose telefononi në numrin e gjelbër.

Shpërndaje:

Lajme të tjera