Adresa

Rruga “Jordan Misja”, pallati 141/1, shkalla 1, kati 2, Tiranë

Çfarë është ToBRFV dhe si luftohet ky dëmtues

Tomato Brown Rugose Fruit Virus është një dëmtues që mund të shkaktojë dëme të mëdha në ekonomitë bujqësore. 

Kultivuesit e domateve dhe specave duhet të mësojnë më shumë rreth simptomave të këtij virusi, duke u mbështetur në metoda diagnostikuese të shpejta dhe të sakta, për t’iu përgjigjur parandalimit të përhapjes së tij.


Ekspertët e AKVMB kanë përgatitur një material të zgjeruar rreth këtij dëmtuesi, të cilin mund ta shkarkoni lehtësisht në linkun e mëposhtëm. –https://akvmb.gov.al/publikime/

Projekti “Për Siguri Ushqimore” në Shqipëri

Ministria E Bujqësisë Zhvillimit Rural Dhe Administrimit Të Ujrave

 

Shpërndaje:

Lajme të tjera

Informacion mbi pestën amerikane

Pesta amerikane është sëmundje shumë e rrezikshme dhe shumë ngjitëse për bletët. Ajo zhvillohet dhe përhapet, jo vetëm në një koshere por rrezikon që të

Tenja e verdhë e domates

Tenja e verdhë e domates (ℎ𝑒𝑙𝑖𝑐𝑜𝑣𝑒𝑟𝑝𝑎 𝑎𝑟𝑚𝑖𝑔𝑒𝑟𝑎 ℎ𝑢𝑏𝑛𝑒𝑟) është një dëmtues që sulmon një sërë bimësh, si; domaten, specat, pambukun, fasulen, bizelen. Tek  do Marja