Adresa

Rruga “Jordan Misja”, pallati 141/1, shkalla 1, kati 2, Tiranë

Dëmet që shkakton varroatozat tek bletët

Varroatoza (𝑉𝑎𝑟𝑟𝑜𝑎 𝐽𝑎𝑐𝑜𝑏𝑠𝑜𝑛𝑖) është një parazit që infekton bletët e pjellës ose të rriturit dhe ushqehet me hemolimfën e tyre, gjë që çon në shfaqjen e anomalive anatomike në insekt dhe madje edhe në vdekjen e kolonive.

Kjo sëmundje konsiderohet shumë e rrezikshme, pasi jo vetëm që zvogëlon efikasitetin e të gjithë familjes së bletëve, por gjithashtu mund të shkatërrojë të gjithë bletarinë, në mungesë të trajtimit në kohë dhe përpunimit kompetent.

Shpërndaje:

Lajme të tjera