Adresa

Rruga “Jordan Misja”, pallati 141/1, shkalla 1, kati 2, Tiranë

Dita Botërore e Tërbimit, AKVMB mesazh sensibilizues për vaksinimin e qenve

Sot është Dita Botërore e Tërbimit, e cila ka si qëllim që të rrisë ndërgjegjësimin për tërbimin dhe për të mobilizuar përpjekjet në luftën ndaj kësaj sëmundje vdekjeprurëse në njerëz.
Tema për këtë vit është “Të gjithë për një, një shëndet për të gjithë”, duke theksuar faktin se shëndeti nuk është për disa të zgjedhur, por për të gjithë.
 
Bota ka vaksinat, ilaçet, mjetet dhe teknologjitë për të thyer ciklin e një prej sëmundjeve më të vjetra dhe të rrezikshme. Së bashku në unitet mund ta eliminojmë tërbimin, duke vaksinuar qentë. Pas përfundimit të fushatës së vaksinimit ndaj tërbimit në pranverën e 2023 ka nisur monitorimi në terren për të vlerësuar efikasitetin mbi dhelprën e kuqe.
 
Me mbështetjen teknike nga projekti MRV IV in Albania, i financuar nga European Union in Albania dhe në bashkëpunim me Autoritetin Kombëtar të Veterinarisë dhe Mbrojtjes së Bimëve dhe institucioneve të tjera përgjegjëse, në të gjithë territorin po merren mostrat nga dhelpra e kuqe.
Fushata e ardhshme për hedhjen nga ajri të vaksinave karrem kundër tërbimi nga është planifikuar gjatë muajit tetor 2023.

Shpërndaje:

Lajme të tjera

Informacion mbi flaveshencën e artë të hardhisë

Flaveshenca e artë e hardhisë është sëmundje shkatërruese e hardhisë. Transmetohet nga materiali shartues dhe shumues vegjetativ si dhe nga insekti vektor 𝑠𝑐𝑎𝑝ℎ𝑜𝑖𝑑𝑒𝑢𝑠 𝑡𝑖𝑡𝑎𝑛𝑢𝑠. Nëse