Adresa

Rruga “Jordan Misja”, pallati 141/1, shkalla 1, kati 2, Tiranë

Dita Botërore Kundër Tërbimit

Sot është Dita Botërore Kundër Tërbimit, e cila ka si qëllim që të rrisë ndërgjegjësimin dhe të eleminojë sëmundjen me anë të vaksinimit. Tërbimi është  sëmundje zoonotike e parandalueshme me vaksina. Sëmundja përhapet te njerëzit dhe kafshët përmes kafshimeve ose gërvishtjeve, zakonisht nëpërmjet pështymës.

Kjo ditë e shënuar shërben për të bashkuar njerëzit, organizatat dhe palët e interesuara në të gjithë sektorët kundër tërbimit – sepse së bashku mund ta eliminojmë tërbimin. Për vitin 2022 tema e Ditës Botërore kundër sëmundjes së tërbimit është, “Një shëndet, zero vdekje”.

Shpërndaje:

Lajme të tjera