Adresa

Rruga “Jordan Misja”, pallati 141/1, shkalla 1, kati 2, Tiranë

Ferma e peshkut në Vaun e Dejës, shërbimI veterinar monitoron cilësinë e troftës. Prodhimi shkon për eksport

Grupi i inspektimit të Drejtorisë Rajonale të Veterinarisë dhe Mbrojtjes së Bimëve Shkodër monitoruan fermën e akuakulturës “Kilic Aquaculture Albania” sh.a, për të parë nëse kultivimi i peshkut, i llojit troftë, ishte brenda standardeve për konsum. Sipas specialistëve, rezultatet ishin negative për sa i përket mbetjeve kimike dhe antibiotikëve.
“Kilic Aquaculture Albania” sh.a, operon në Shqipëri që prej vitit 2014, me qëllim kultivimin e troftës për eksport dhe shërbimi veterinar është gjithmonë prezent për të monitoruar fermën.
Ferma e kultivimit të troftës ndodhet në liqenin e Vaut të Dejës. Kur peshku arrin peshën dhe madhësinë e kërkuar për treg, me anë të një procedure ruajtjeje në temperatura të ftohta, bëhet transportimi i tij për tek fabrika e përpunimit dhe paketimit në qytetin e Durrësit.
Rreth 95% e troftës eksportohet i paketuar në gjëndje të freskët ose të ngrirë në shumë shtete të Europës, kryesisht në Poloni dhe Rumani. Aktualisht ky biznes ka të punësuar rreth 40 persona dhe ka një ndikim të konsiderueshëm në ekonominë e Shqiperisë.
Autoriteti Kombëtar i Veterinarisë dhe Mbrojtjes së Bimëve


Shpërndaje:

Lajme të tjera

Informacion mbi pestën amerikane

Pesta amerikane është sëmundje shumë e rrezikshme dhe shumë ngjitëse për bletët. Ajo zhvillohet dhe përhapet, jo vetëm në një koshere por rrezikon që të

Tenja e verdhë e domates

Tenja e verdhë e domates (ℎ𝑒𝑙𝑖𝑐𝑜𝑣𝑒𝑟𝑝𝑎 𝑎𝑟𝑚𝑖𝑔𝑒𝑟𝑎 ℎ𝑢𝑏𝑛𝑒𝑟) është një dëmtues që sulmon një sërë bimësh, si; domaten, specat, pambukun, fasulen, bizelen. Tek  do Marja