Adresa

Rruga “Jordan Misja”, pallati 141/1, shkalla 1, kati 2, Tiranë

Fermeri nga Baldushku na rrëfen historinë e mbarështimit të gjelave të detit

Fatos Allmuça nga Baldushku i Tiranës e ka të lidhur fëmijërinë me mbarështimin  e gjelave të detit .

Dikur merrej nëna e tij me rritjen dhe shitjen e shpendëve, ndërsa tani aktiviteti i ka kaluar e gjithë familjes  së 50-vjeçarit. 

Këtë vit tufa e shpendëve përbëhet nga 500 krerë dhe Fatosi thotë që shitjen e ka te sigurt për shkak te cilësisë së mishit.

Zona e Baldushkut është e njohur për gjelat e detit dhe cilësia garantohet nga mënyra e rritjes së tyre në natyrë.

Shpërndaje:

Lajme të tjera

Informacion mbi pestën amerikane

Pesta amerikane është sëmundje shumë e rrezikshme dhe shumë ngjitëse për bletët. Ajo zhvillohet dhe përhapet, jo vetëm në një koshere por rrezikon që të

Tenja e verdhë e domates

Tenja e verdhë e domates (ℎ𝑒𝑙𝑖𝑐𝑜𝑣𝑒𝑟𝑝𝑎 𝑎𝑟𝑚𝑖𝑔𝑒𝑟𝑎 ℎ𝑢𝑏𝑛𝑒𝑟) është një dëmtues që sulmon një sërë bimësh, si; domaten, specat, pambukun, fasulen, bizelen. Tek  do Marja