Adresa

Rruga “Jordan Misja”, pallati 141/1, shkalla 1, kati 2, Tiranë

Fermeri nga Elbasani: Këto 2-3 vitet e fundit blegtoria ka marrë shumë zhvillim

Prej më shumë se 20 vitesh, Detnori nga Topojani i Elbasanit ia ka kushtuar jetën blegtorisë. E ka shumë të qartë që nuk është e lehtë të kujdesesh për 320 krerë dhi, por të ardhurat që përfiton nga ky aktivitet janë shumë të kënaqshme. Prodhimi ditor i i qumështit shkon mesatarisht në 150 litra. “Këto 2-3 vitet e fundit, blegtoria ka marrë shumë zhvillim. Ia vlen të merresh me bagëti, pasi është rritur kërkesa në treg për qumësht dhe mish. Gjithashtu shteti e ka kthyer vëmendjen tek ne, duke na mbështetur me subvencione, bërë matrikullimet dhe vaksinimet falas. Janë shumë të rëndësishme këto për shëndetin e kafshëve”, na tregon Detnori.

Shpërndaje:

Lajme të tjera