Adresa

Rruga “Jordan Misja”, pallati 141/1, shkalla 1, kati 2, Tiranë

Festat e fundvitit/DRVMB Elbasan organizon panairin e gjelit të detit

Në kuadër të festave të fundvitit, DRVMB Elbasan me mbështetje të AKVMB organizoi panairin e gjelit të detit në qytetin e Cerrikut.  Në panair morën pjesë fermerë mbarështues, Zëvendësministri i Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural Dhimitër Kote, Drejtori i Përgjithshëm i AKVMB, Rolandi Meçaj dhe qytetarë të shumtë.

 

Sipas statistikave zyrtare në Qarkun e Elbasanit mbarështohen 108 550 𝒌𝒓𝒆𝒓𝒆̈ 𝒈𝒋𝒆𝒍𝒂 𝒅𝒆𝒕𝒊, nga 𝟗𝟓 𝟎𝟎𝟎 që mbarështoheshin në vitin 2017. Kjo rritje e numrit të krerëve vjen si pasojë e kërkesës së tregut dhe cilësisë së tij.  Aktualisht në Elbasan janë 𝟒𝟓𝟎𝟎 𝐟𝐞𝐫𝐦𝐞𝐫𝐞̈ që mbarështojnë gjela deti, të cilët kanë nga 𝟓𝟎-𝟏𝟎𝟎𝟎 𝐤𝐫𝐞𝐫𝐞̈. Janë gjithashtu edhe 3 biznese të licensuar për import të gjelave të detit, me rreth 𝟔𝟎 𝟎𝟎𝟎 𝐤𝐫𝐞𝐫𝐞̈ 𝐧𝐞̈ 𝐯𝐢𝐭.

 

Veterinerët e AKVMB çdo ditë janë në terren, duke monitoruar fermat e shpendëve për sëmundje të ndryshme dhe këshilluar fermerët për zbatimin e masave të biosigurisë.

 

Shpërndaje:

Lajme të tjera

Informacion mbi pestën amerikane

Pesta amerikane është sëmundje shumë e rrezikshme dhe shumë ngjitëse për bletët. Ajo zhvillohet dhe përhapet, jo vetëm në një koshere por rrezikon që të

Tenja e verdhë e domates

Tenja e verdhë e domates (ℎ𝑒𝑙𝑖𝑐𝑜𝑣𝑒𝑟𝑝𝑎 𝑎𝑟𝑚𝑖𝑔𝑒𝑟𝑎 ℎ𝑢𝑏𝑛𝑒𝑟) është një dëmtues që sulmon një sërë bimësh, si; domaten, specat, pambukun, fasulen, bizelen. Tek  do Marja