Adresa

Rruga “Jordan Misja”, pallati 141/1, shkalla 1, kati 2, Tiranë

Fushatë ndërgjegjësimi mbi vaksinimin e dhelprës së kuqe

 

Me mbështetjen financiare të Bashkimi Evropian, që nga viti 2014, zhvillohet vaksinimi i dhelprave të kuqe kundër tërbimit.

Ky proces kontrollon në mënyrë të suksesshme infektimin nga tërbimi dhe ka minimizuar rrezikun për rifutjen e kësaj sëmundjeje nga vendet fqinje. Kjo fushatë realizohet në Shqipëri me mbështetjen financiare të European Union in Albania dhe zbatohet nga projektit MRV IV in Albania .

Vaksinimi i dhelprave mbulon të gjithë territorin e vendit (përveç zonave urbane dhe burimeve ujore), me një densitet prej 20 vaksina/km2.

Shpërndaje:

Lajme të tjera

Informacion mbi pestën amerikane

Pesta amerikane është sëmundje shumë e rrezikshme dhe shumë ngjitëse për bletët. Ajo zhvillohet dhe përhapet, jo vetëm në një koshere por rrezikon që të

Tenja e verdhë e domates

Tenja e verdhë e domates (ℎ𝑒𝑙𝑖𝑐𝑜𝑣𝑒𝑟𝑝𝑎 𝑎𝑟𝑚𝑖𝑔𝑒𝑟𝑎 ℎ𝑢𝑏𝑛𝑒𝑟) është një dëmtues që sulmon një sërë bimësh, si; domaten, specat, pambukun, fasulen, bizelen. Tek  do Marja