Adresa

Rruga “Jordan Misja”, pallati 141/1, shkalla 1, kati 2, Tiranë

Gëzuar Ditën Botërore të Bletës

Gëzuar Ditë Botërore të Bletës! Kjo Ditë e shënuar na gjeti në parkun e bletëve të Edi Myzeqarit. I riu nga Elbasani së bashku me të atin e nisi aktivitetin në vitin 2018, me 20 koshere dhe sot ka 400.
Drejtori i Përgjithshëm i AKVMB, Rolandi Meçaj u shpreh se shumë të rinj i kanë kthyer sytë në mbarështimin e bletëve, një tregues ky mjaft pozitiv sa i përket mbrojtjes së kësaj specieje kaq të rëndësishme për ekosistemin.
Në Ruda janë regjistruar në total 𝟓𝟗𝟗𝟕𝟒𝟑 zgjoje dhe AKVMB është pranë bletarëve për të formalizuar e forcuar sektorin e bletarisë.
Tema e Ditës Botërore të Bletës për 2024 është “Bleta e angazhuar me të rinjtë”.

Shpërndaje:

Lajme të tjera

AKVMB, vizitë studimore në Itali

Aktiviteti me temë “Përmirësimi i Kapaciteteve Menaxhuese për Digjitalizimin e Regjistrimit të Kafshëve”, u mundësua nga projekti Safial. Ekipi nga Shqipëria vizitoi disa ferma për