Adresa

Rruga “Jordan Misja”, pallati 141/1, shkalla 1, kati 2, Tiranë

Gëzuar Ditën Botërore të Shëndetit

Në mbarë botën, e drejta për shëndetin e miliona njerëzve po kërcënohet gjithnjë e më shumë dhe veterinerët janë në vijën e parë të frontit për të mbrojtur shëndetin publik.

AKVMB ka një rol thelbësor në këtë sfidë kaq të vështirë. Mbi 500 mjekë veterinerë janë çdo ditë në terren për të hetuar, gjurmuar dhe parandaluar sëmundjet zoonotike.

Këtë vit tema është “ Shëndeti im, e drejta ime”.

Në vitin 1948, vendet e botës u mblodhën për të krijuar agjencinë e specializuar të Kombeve të Bashkuara për të promovuar shëndetin, për të mbajtur botën të sigurt dhe për t’i shërbyer të pambrojturve – në mënyrë që të gjithë, kudo që të mund të arrijnë nivelin më të lartë të shëndetit dhe mirëqenies.

Shpërndaje:

Lajme të tjera