Adresa

Rruga “Jordan Misja”, pallati 141/1, shkalla 1, kati 2, Tiranë

Gëzuar Ditën Ndërkombëtare të Grave Rurale

Kjo ditë festohet çdo vit më 15 tetor dhe i kushtohet miliona grave që jetojnë në zona të largëta, rurale. Është për të festuar dhe theksuar arritjet dhe kontributet e tyre në zhvillimin rural dhe bujqësinë. AKVMB në këtë ditë të shënuar ishte në një fermë në pronësi të Violeta Vrapit, për t’i shprehur mirënjohejn që japin gratë në kontribuimin e prodhimit të ushqimit dhe për ta këshilluar mbi rëndësinë e plotësimit të Regjistrit të Fermës.

 

Violetën e gjejmë duke vjelur spinaq në serrën me sipërfaqe 2 dynym tokë dhe në përfundim të këtij procesi, duhet ta bëjë gati për treg. 𝐕𝐢𝐨𝐥𝐞𝐭𝐚 𝐞̈𝐬𝐡𝐭𝐞̈  𝟑𝟕 𝐯𝐣𝐞𝐜̧𝐞 dhe gjithë jetën ia ka kushtuar bujqësisë. Nuk ka provuar kurrë një profesion tjetër pasi është lidhur ngushtësisht me tokën. Zonja nga Baldushku i Tiranës nuk ka ditë pushimi apo një orar zyrtar pasi i duhet të kujdeset për prodhimet bujqësore në çdo kohë.

 

Tema e Ditës Ndërkombëtare të Grave Rurale për vitin 2022 është “𝑮𝒓𝒂𝒕𝒆̈ 𝒓𝒖𝒓𝒂𝒍𝒆, 𝒄̧𝒆𝒍𝒆̈𝒔𝒊 𝒑𝒆̈𝒓 𝒏𝒋𝒆̈ 𝒃𝒐𝒕𝒆̈ 𝒑𝒂 𝒖𝒓𝒊 𝒅𝒉𝒆 𝒗𝒂𝒓𝒇𝒆̈𝒓𝒊”.

 

Shpërndaje:

Lajme të tjera

Informacion mbi pestën amerikane

Pesta amerikane është sëmundje shumë e rrezikshme dhe shumë ngjitëse për bletët. Ajo zhvillohet dhe përhapet, jo vetëm në një koshere por rrezikon që të

Tenja e verdhë e domates

Tenja e verdhë e domates (ℎ𝑒𝑙𝑖𝑐𝑜𝑣𝑒𝑟𝑝𝑎 𝑎𝑟𝑚𝑖𝑔𝑒𝑟𝑎 ℎ𝑢𝑏𝑛𝑒𝑟) është një dëmtues që sulmon një sërë bimësh, si; domaten, specat, pambukun, fasulen, bizelen. Tek  do Marja