Adresa

Rruga “Jordan Misja”, pallati 141/1, shkalla 1, kati 2, Tiranë

Gjurmimi për Gjuhën Blu, AKVMB është duke kryer monitorim serologjik

Autoriteti Kombëtar i Veterinarisë dhe Mbrojtjes së Bimëve është duke kryer monitorimin serologjik në të gjithë territorin e Republikës së Shqipërisë ndaj sëmundjes së Gjuhës Blu në të imta dhe gjedh.

Deri në fund të muajit dhjetor pritet të çohen pranë ISUV 𝐤𝐚𝐦𝐩𝐢𝐨𝐧𝐞 𝐚𝐧𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐬𝐡 në gjedh dhe të imta, për monitorimin e kësaj sëmundje në vendin tonë.

Infeksioni me virusin e Gjuhës Blu (BT) është i padukshëm në pjesën më të madhe të kafshëve, por mund të shkaktojë sëmundje fatale në një pjesë të deleve. 

“Vektor” kryesor në transmetimin e kësaj sëmundje janë mushkonjat, të cilat bëjnë të mundur përhapjen e sëmundjes nga njëra kafshë te tjetra.

Shpërndaje:

Lajme të tjera