Ferma mori jetë në vitin 2016, ku së bashku me nipin nisëm kultivimin e peshkut me dy vaska. Aktualisht posedojmë 10 të tilla, ku kultivojmë levrek dhe kocë. Të gjithë prodhimin e çojmë tek një pikë grumbullimi në Tiranë, e cila e eksporton drejt vendeve të Ballkanit”, është kjo historia e treguar nga Llaqi Boci, njërit prej administratorëve të fermës së akuakulturës “Joani Fish”, e cila ndodhet në Sarandë.
Gjatë vitit ferma arrin të prodhojë për treg 60-70 ton peshk dhe ka të punësuar të përhershëm 7 persona. Veterinerët e Drejtorisë Rajonale të Vlorës janë vazhdimisht pjesë e monitorimit të kësaj ferme akuakulturë, për të verifikuar kushtet sanitaro-veterinare, të ushqyerit, maturimin për konsum dhe gjendje shëndetësore të peshkut.
Sipërmarrësi u këshillua që të mbajë shënim në fletoren e fermerit çdo proces që kryen si në ushqim dhe trajtime të veçanta tek koca dhe levreku dhe të respektojë afatin e nxjerrjes në treg të peshkut.