Adresa

Rruga “Jordan Misja”, pallati 141/1, shkalla 1, kati 2, Tiranë

Historia e turistit të huaj që u bë fermer në Shqipëri

Erdhi si turist për të vizituar dhe fotografuar bukuritë shqiptare, u bë fermer në Ndroq të Tiranës.

Kjo është historia e Omid Karim nga Afganistani, i cili ka sjellë një ide gjeniale të mbarështimit të shpendëve, në rritje ekstensive. Omidi  ka ndërtuar 11 shtëpiza prej druri, për të strehuar shpendët gjatë natës dhe ditën ato lëvizin të lira në natyrë.

“Ky është një aktivitet inovativ në Shqipëri dhe qëllimi është që të nxjerrim në treg mish pule organik dhe mjaft cilësor. Kam 3 vite që merrem me këtë aktivitet. Aktualisht kam  mbarështuar rreth 1 mijë krerë dhe qëllimi është që ta zgjeroj aktivitetin më tej”, tha Omidi. 

Vizioni i tij nuk ndalet këtu, pasi e ka zgjeruar aktivitetin blegtoral duke i shtuar fermës edhe  100 krerë dele.

Shpërndaje:

Lajme të tjera

Informacion mbi pestën amerikane

Pesta amerikane është sëmundje shumë e rrezikshme dhe shumë ngjitëse për bletët. Ajo zhvillohet dhe përhapet, jo vetëm në një koshere por rrezikon që të

Tenja e verdhë e domates

Tenja e verdhë e domates (ℎ𝑒𝑙𝑖𝑐𝑜𝑣𝑒𝑟𝑝𝑎 𝑎𝑟𝑚𝑖𝑔𝑒𝑟𝑎 ℎ𝑢𝑏𝑛𝑒𝑟) është një dëmtues që sulmon një sërë bimësh, si; domaten, specat, pambukun, fasulen, bizelen. Tek  do Marja