Adresa

Rruga “Jordan Misja”, pallati 141/1, shkalla 1, kati 2, Tiranë

Influenca Aviare, shenjat klinike të shpendëve

Autoriteti Kombëtar i Veterinarisë dhe Mbrojtjes së Bimëve është duke monitoruar intensivisht territorin e vendit mbi influencën aviare, jo vetëm në ferma por edhe në laguna e liqene.

Shpendët shtegtarë janë një nga shkaktarët kyesorë të përhapjes së sëmundjes.

Veterinerët e katër Drejtorive Rajonale janë duke bërë kampionime të shpendëve të oborrrit dhe atyre në stabilimente, për t’i dërguar për analizim në ISUV.

AKVMB këshillon fermerët që të raportojnë menjëherë pranë numrit të gjelbër 𝟎𝟖𝟎𝟎𝟑𝟑𝟔𝟔 çdo rast të dyshimtë të shfaqjes së shpendëve të sëmurë.

 

Shpërndaje:

Lajme të tjera

Informacion mbi pestën amerikane

Pesta amerikane është sëmundje shumë e rrezikshme dhe shumë ngjitëse për bletët. Ajo zhvillohet dhe përhapet, jo vetëm në një koshere por rrezikon që të

Tenja e verdhë e domates

Tenja e verdhë e domates (ℎ𝑒𝑙𝑖𝑐𝑜𝑣𝑒𝑟𝑝𝑎 𝑎𝑟𝑚𝑖𝑔𝑒𝑟𝑎 ℎ𝑢𝑏𝑛𝑒𝑟) është një dëmtues që sulmon një sërë bimësh, si; domaten, specat, pambukun, fasulen, bizelen. Tek  do Marja