Adresa

Rruga “Jordan Misja”, pallati 141/1, shkalla 1, kati 2, Tiranë

Influenca Aviare/ Veterinerët e AKVMB, vazhdimisht në terren për të kryer fushata këshillimi

Influenca Aviare ka pasoja shkatërruese për industrinë e shpendëve, jetesën e fermerëve, tregtinë ndërkombëtare dhe shëndetin e zogjve të egër.

Aty ku ndodhin shpërthime, shpesh ndiqet politika e asgjësimit të të gjithë shpendëve, qofshin ata të infektuar  apo të shëndetshëm, për të frenuar përhapjen e mëtejshme të infeksionit. Kjo metodë sjell humbje të rënda ekonomike për fermerët.

Respektimi i masave të biosigurisë redukton rrezikun e futjes dhe përhapjes së agjentëve të sëmundjes në stabilimente apo shpendët e oborrit.

Veterinerët e shërbimit të AKVMB janë vazhdimisht në terren për të kryer fushata këshillimi dhe informimi  të fermerëve, lidhur mbi  #gripineshpendëve.

 

 

Shpërndaje:

Lajme të tjera