Adresa

Rruga “Jordan Misja”, pallati 141/1, shkalla 1, kati 2, Tiranë

Informacion mbi dëmin që shkakton krimbi i pambukut

Krimbi i gjethes së pambukut (𝑠𝑝𝑜𝑑𝑜𝑝𝑡𝑒𝑟𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑜𝑟𝑎𝑙𝑖𝑠) është dëmtues polifag. Insekti jeton në mbi njëqind bimë që i përkasin rreth pesëdhjetë familjeve botanike.

S.littoralis është e përhapur në rajonin rreth-mesdhetar, në zonat tropikale, subtropikale dhe ekuatoriale të Afrikës. Në Itali është kryesisht i pranishëm në pjesën juglindore të Sicilisë. Prezencat sporadike të zbuluara në veri të Italisë duhet të konsiderohen të rastësishme.

 

Prania e tij është e zakonshme tek pambuku, por shkakton dëm edhe tek tërfili, misri dhe jonxha. Dëmton perime të ndryshme (piper, patëllxhan, domate, lakër, angjinare, marule, bishtaja etj.), luleshtrydhet dhe disa bimë zbukuruese.

Shpërndaje:

Lajme të tjera

Informacion mbi pestën amerikane

Pesta amerikane është sëmundje shumë e rrezikshme dhe shumë ngjitëse për bletët. Ajo zhvillohet dhe përhapet, jo vetëm në një koshere por rrezikon që të

Tenja e verdhë e domates

Tenja e verdhë e domates (ℎ𝑒𝑙𝑖𝑐𝑜𝑣𝑒𝑟𝑝𝑎 𝑎𝑟𝑚𝑖𝑔𝑒𝑟𝑎 ℎ𝑢𝑏𝑛𝑒𝑟) është një dëmtues që sulmon një sërë bimësh, si; domaten, specat, pambukun, fasulen, bizelen. Tek  do Marja