Adresa

Rruga “Jordan Misja”, pallati 141/1, shkalla 1, kati 2, Tiranë

Informacion mbi dëmtuesin Anthonomus eugenii

Anthonomus eugenii është kryesisht një dëmtues i perimeve si; speca, domatja, patëllxhani, patatja, e të tjerë.

Brumbujt ushqehen me sytha, lule, fruta dhe gjethe. Pjekja  e parakohshme dhe këputja e frutave të rinj –  është shenjë e qartë e infektimit.

Ushqyerja e larvave gjithashtu mund të rezultojë në ndryshim të ngjyrës dhe deformim të frutave. Shenja të tjera të pranisë së Anthonomus eugenii janë rënia e sythave dhe vrimat e ushqyerjes së të rriturve në lule.

Shpërndaje:

Lajme të tjera