Adresa

Rruga “Jordan Misja”, pallati 141/1, shkalla 1, kati 2, Tiranë

Informacion mbi mizën e bardhë

Bemisia tabaci  (miza e bardhë) është një dëmtues shkatërrues, sepse ushqehet me mbi 500 lloje bimësh.

Mikpritësit e zakonshëm janë kulturat bujqësore duke përfshirë domatet, kungullin, brokolin, lulelakrën, lakrën, pjeprin, pambukun, karotat, patatet e ëmbla, kastravecin dhe bimët zbukuruese.

Mund të shkaktojë dëme specifike në disa bimë pritëse, si “gjethja e argjendtë” në kungull, pjekja e parregullt e domateve, kërcelli i bardhë në brokoli dhe lulelakra, e të tjerë. Infeksionet e larta shkaktojnë tharje të bimës.

Është e rëndësishme që monitorimi të fillojë menjëherë pas mbjelljes, për të përcaktuar fillimin e infektimit dhe momentin e ndërhyrjes.

Shpërndaje:

Lajme të tjera