Adresa

Rruga “Jordan Misja”, pallati 141/1, shkalla 1, kati 2, Tiranë

Informacion ndërgjegjësues mbi influencën aviare

Shtegtimi i zogjve të egër drejt viseve të ngrohta rrit rrezikun e përhapjes të sëmundjeve virusale, ku një prej tyre është edhe influenca aviare.

AKVMB bën thirrje që në çdo rast të konstatimit të ngordhjes së shpendëve të egër, të telefononi në numrin e gjelbër! 

Rritja e biosigurisë dhe ndryshimi i sjelljes në fermë, përkthehet në mbrojtje të shëndetit të shpendëve dhe rritjes së sigurisë ushqimore.

𝐌𝐚𝐬𝐚𝐭 𝐩𝐚𝐫𝐚𝐩𝐫𝐚𝐤𝐞 𝐩𝐞̈𝐫𝐤𝐚𝐭𝐞̈𝐬𝐞 𝐩𝐞̈𝐫𝐟𝐬𝐡𝐢𝐣𝐧𝐞̈ 𝐯𝐞𝐜̧𝐚𝐧𝐞̈𝐫𝐢𝐬𝐡𝐭;

-mbajtjen e zogjve shtëpiakë larg kontaktit me zogjtë e egër,

-sigurimi i higjienës së mirë në stabilimente, kotece dhe pajisjet e shpendëve,

-karantinimi i shpendëve të rinj, përpara së t’i bashkohen pjesës tjetër të tufës.

Shpërndaje:

Lajme të tjera

Informacion mbi pestën amerikane

Pesta amerikane është sëmundje shumë e rrezikshme dhe shumë ngjitëse për bletët. Ajo zhvillohet dhe përhapet, jo vetëm në një koshere por rrezikon që të

Tenja e verdhë e domates

Tenja e verdhë e domates (ℎ𝑒𝑙𝑖𝑐𝑜𝑣𝑒𝑟𝑝𝑎 𝑎𝑟𝑚𝑖𝑔𝑒𝑟𝑎 ℎ𝑢𝑏𝑛𝑒𝑟) është një dëmtues që sulmon një sërë bimësh, si; domaten, specat, pambukun, fasulen, bizelen. Tek  do Marja