Adresa

Rruga “Jordan Misja”, pallati 141/1, shkalla 1, kati 2, Tiranë

Jemi në Gjegjan të Pukës për të bërë matrikullimin dhe vaksinimin e të dhirtave

Veterinerët e Shërbimit të Drejtorisë Rajonale Shkodër shkuan në Gjegjan të Pukës për të matrikulluar dhe vaksinuar me Rev-1 fermën e të dhirtave në pronësi të Mark Lleshit. Fermeri ka rreth 7 vite që merret me blegtori dhe deri më tani ka 150 krerë të dhirta.

Drejtimin e fermës e ka për mish dhe qumësht. Për të garantuar shëndetin e kafshëve dhe sigurinë ushqimore, Marku vazhdimisht kërkon nga AKVMB vaksinim dhe matrikullim të gjithë brezit të ri, për të qenë përfitues i skemave kombëtare për mbështetjen financiare. Matrikullimi nuk është vetëm një detyrim ligjor për fermerin, por garanci për vazhdimin e këtij aktiviteti.

Shpërndaje:

Lajme të tjera

Informacion mbi pestën amerikane

Pesta amerikane është sëmundje shumë e rrezikshme dhe shumë ngjitëse për bletët. Ajo zhvillohet dhe përhapet, jo vetëm në një koshere por rrezikon që të

Tenja e verdhë e domates

Tenja e verdhë e domates (ℎ𝑒𝑙𝑖𝑐𝑜𝑣𝑒𝑟𝑝𝑎 𝑎𝑟𝑚𝑖𝑔𝑒𝑟𝑎 ℎ𝑢𝑏𝑛𝑒𝑟) është një dëmtues që sulmon një sërë bimësh, si; domaten, specat, pambukun, fasulen, bizelen. Tek  do Marja