Adresa

Rruga “Jordan Misja”, pallati 141/1, shkalla 1, kati 2, Tiranë

Kontrolli mbi sëmundjen e plasjes, AKVMB nis fushatën e vaksinimit në tufat blegtorale

Autoriteti Kombëtar i Veterinarisë dhe Mbrojtjes së Bimëve çdo vit zbaton “Programin e Kontrollit të Sëmundjes së Plasjes”, për të parandaluar apo minimizuar përhapjen e antraksit në fermat blegtorale të rriskuara.

Lista e fshatrave, ku kryhet vaksinimi parandalues, përditësohet çdo vit dhe  në këto zona kryhet 3 vite rresht pas shpërthimit të konfirmuar.

Programet e kontrollit konsistojnë në vaksinimin e zonave  të infektuara dhe eliminimin e kafshëve të sëmura, gjithë kjo realizuar nga shërbimi veterinar shtetëror, mbuluar totalisht nga buxheti i shtetit.

Në rang Republike  vitin e kaluar u vaksinuan në total 91, 953 krerë (gjedh,  të imta, derra dhe njëthundrakë).

Shpërndaje:

Lajme të tjera

Informacion mbi pestën amerikane

Pesta amerikane është sëmundje shumë e rrezikshme dhe shumë ngjitëse për bletët. Ajo zhvillohet dhe përhapet, jo vetëm në një koshere por rrezikon që të

Tenja e verdhë e domates

Tenja e verdhë e domates (ℎ𝑒𝑙𝑖𝑐𝑜𝑣𝑒𝑟𝑝𝑎 𝑎𝑟𝑚𝑖𝑔𝑒𝑟𝑎 ℎ𝑢𝑏𝑛𝑒𝑟) është një dëmtues që sulmon një sërë bimësh, si; domaten, specat, pambukun, fasulen, bizelen. Tek  do Marja