Adresa

Rruga “Jordan Misja”, pallati 141/1, shkalla 1, kati 2, Tiranë

Lufta kundër tërbimit, nis fushata e vaksinimit të dhelprës së kuqe

Projekti i MRV IV in Albania, i cili financohet nga European Union in Albania, ka nisur shpërndarjen e 560 mijë vaksinave të tërbimit për dhelprën e kuqe.

Kjo është fushata e dytë që bëhet kundra tërbimit për vitin 2023. Vaksinimi i dhelprave pritet të mbulojë të gjithë territorin e vendit (përveç zonave urbane dhe burimeve ujore), me një densitet prej 20 vaksina/km2.

AKVMB do të jetë në monitorim të vazhdueshëm dhe për çdo rast të dyshuar do realizohen analiza laboratorike nga veterinerët tanë pranë ISUV. Ndërkohë paralelisht me këtë fushatë, Instituti i Sigurisë Ushqimore dhe Veterinarisë – ISUV është duke analizuar mostrat e dhelprave mbi efektshmërinë e vaksinës së tërbimit.

Shpërndaje:

Lajme të tjera

Informacion mbi pestën amerikane

Pesta amerikane është sëmundje shumë e rrezikshme dhe shumë ngjitëse për bletët. Ajo zhvillohet dhe përhapet, jo vetëm në një koshere por rrezikon që të

Tenja e verdhë e domates

Tenja e verdhë e domates (ℎ𝑒𝑙𝑖𝑐𝑜𝑣𝑒𝑟𝑝𝑎 𝑎𝑟𝑚𝑖𝑔𝑒𝑟𝑎 ℎ𝑢𝑏𝑛𝑒𝑟) është një dëmtues që sulmon një sërë bimësh, si; domaten, specat, pambukun, fasulen, bizelen. Tek  do Marja