Adresa

Rruga “Jordan Misja”, pallati 141/1, shkalla 1, kati 2, Tiranë

Lufta ndaj antraksit, AKMB vaksinon tufat blegtorale

Antraksi është një sëmundje serioze infektive dhe mund të shkaktojë pasoja të rënda si te njerëzit ashtu edhe te kafshët. Autoriteti Kombëtar i Veterinarisë dhe Mbrojtjes së Bimëve çdo vit zbaton “Programin e Kontrollit të Sëmundjes së Plasjes”, për të parandaluar apo minimizuar përhapjen e antraksit në fermat blegtorale.

 

Deri më tani janë 𝐯𝐚𝐤𝐬𝐢𝐧𝐮𝐚𝐫 𝟕𝟖.𝟒𝟎𝟎 𝐤𝐫𝐞𝐫𝐞̈ (gjedh, të imta, derra dhe njëthundrakë), proces që pritet të përfundojë në fund të dhjetorit. Përveç terapisë me antibiotikë dhe imunizimit, procedurat specifike të kontrollit janë të nevojshme për të frenuar sëmundjen dhe për të parandaluar përhapjen e saj.

Shpërndaje:

Lajme të tjera