Adresa

Rruga “Jordan Misja”, pallati 141/1, shkalla 1, kati 2, Tiranë

MAD është e padëmshme për njerëzit, por sjell pasoja shkatërruese në fermë

Murtaja Afrikane e Derrave (MAD) është e padëmshme për njerëzit, por shkakton probleme të rënda socio-ekonomike në vendet e prekura.

Veterinerët e Autoritetit Kombëtar të Veterinarisë dhe Mbrojtjes së Bimëve  vijojnë monitorimet intensive dhe të përditshme në fermat që merren me mbarështimin e derrave.

Aktualisht nuk ka një vaksinë të aprovuar për MAD në Evropë, ndaj masat parandaluese janë e vetmja mënyrë për të ndaluar përhapjen e kësaj sëmundjeje shkatërruese.

Njerëzit mund ta përhapin lehtësisht dhe pa vetëdije sëmundjen kur bien në kontakt me një kafshë të infektuar ose me materiale të infektuara. Për të raportuar rastet e dyshuara të derrave të infektuar telefononi në numrin 08003366.

Shpërndaje:

Lajme të tjera