Adresa

Rruga “Jordan Misja”, pallati 141/1, shkalla 1, kati 2, Tiranë

Mbyllet fushata e informimit në shkollat e ciklit 9-vjeçar mbi tërbimin

Ka përfunduar fushata e informimit në 12 shkolla të ciklit 9-vjeçar mbi rreziqet e sëmundjes së tërbimit tek shëndeti i njeriut.

Ekspertë të projektit MRV IV in Albania së bashku me veterinerët e AKVMB, iu shpjeguan nxënësve rrugët e transmetimit të tërbimit dhe në fund të takimit iu shpërndanë materiale informuese të printuara, ku përfshihen udhëzime se si duhet të kujdesen për shëndetin e tyre në rast të ndonjë sulmi nga kafshët e tërbuara. Fushatat janë zhvilluar në shkollat e  Tiranës, Shkodrës, Lezhës dhe Mirditës. 

Nxënësit u këshilluan që të vaksinojnë qentë, të cilët konsiderohen si shkaktarët kryesor të vdekjeve të njerëzve nga tërbimi. Projekti financohet nga European Union in Albania dhe zbatohet në bashkëpunim me Ministria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural dhe AKVMB.

Shpërndaje:

Lajme të tjera