Adresa

Rruga “Jordan Misja”, pallati 141/1, shkalla 1, kati 2, Tiranë

Meçaj takim me bletarët e Tiranës: Kujdes mbi mënyrat e kurimit të bletëve

Kreu i Autoritetit Kombëtar të Veterinarisë dhe Mbrojtjes së Bimëve, Rolandi Meçaj ishte pjesë e një takimi me Shoqatën e Bletarëve të Qarkut Tiranë.

Meçaj kërkoi që bletarët të tregojnë kujdes mbi mënyrat e kurimit të bletëve, në mënyrë që të prodhohet mjaltë pa mbetje.

 “Ju duhet të këshilloheni në çdo rast me veterinerin tuaj, për të pasur zgjoje sa më të shëndetshme dhe të prodhoni mjaltë me standarde, në mënyrë që të eksportoni drejt vendeve të Bashkimit Evropian”, këshilloi kreu i AKVMB.

Palët diskutuan gjithashtu mbi rëndësinë e shtimit të zgjojeve dhe regjistrimin e tyre në sistemin RUDA.

Shpërndaje:

Lajme të tjera

Informacion mbi flaveshencën e artë të hardhisë

Flaveshenca e artë e hardhisë është sëmundje shkatërruese e hardhisë. Transmetohet nga materiali shartues dhe shumues vegjetativ si dhe nga insekti vektor 𝑠𝑐𝑎𝑝ℎ𝑜𝑖𝑑𝑒𝑢𝑠 𝑡𝑖𝑡𝑎𝑛𝑢𝑠. Nëse