Adresa

Rruga “Jordan Misja”, pallati 141/1, shkalla 1, kati 2, Tiranë

Monitorim i gjendjes shëndetësore të një ferme me 300 krerë të leshtash në Arbanë të Tiranës

Veterinerët e Shërbimit të Drejtorisë Rajonale Tiranë monitoruan gjendjen shëndetësore të një ferme me 300 krerë të leshtash në fshatin Arbanë. Ferma ka si drejtim shitjen e qumështit në baxho dhe mishit të qingjave.

 
Veterinerët gjithashtu kryen rimatrikullimin tek ato krerë që iu kishin rënë matrikujt në kullotë.
Matrikullimi dhe rimatrikullimi i bagëtive është një detyrim ligjor për fermerët, pasi në të kundërt nuk përfitojnë subvencione nga Skemat Kombëtare të shtetit apo vaksinime falas nga AKVMB.
Siguria ushqimore dhe mirëqënia e shëndeti të kafshëve është një ndër prioritetet kryesore të AKVMB.
 
Autoriteti Kombëtar i Veterinarisë dhe Mbrojtjes së Bimëve

Shpërndaje:

Lajme të tjera