Adresa

Rruga “Jordan Misja”, pallati 141/1, shkalla 1, kati 2, Tiranë

Monitorimi për influencën aviare, AKVMB aktivizon planin e survejancës aktive

Mbarështimi i shpendëve ofron stabilitet ekonomik për fermerët dhe ushqim për konsumatorin, por shpërthimet e vazhdueshme të influencës aviare kërcënojnë mbijetesën e tyre dhe shkatërrojnë aktivitetin. Zbatimi i masave të biosigurisë në ferma është thelbësor për të shmangur futjen e patogjenëve në tufat e shpendëve. AKVMB prej tre muajsh ka të aktivizuar planin e survejancës aktive. Veterinerët tanë janë duke bërë monitorime klinike në stabilimente apo fermat e oborrit dhe kampionuar rastet e dyshuara. Deri më tani nuk kemi raste të raportuara apo të dyshuara, por AKVMB fton të gjithë fermerët apo qytetarët që të njoftojnë në Numrin e Gjelbër 08003366 nëse konstatojnë shpendë të ngordhur!  

Shpërndaje:

Lajme të tjera