Adresa

Rruga “Jordan Misja”, pallati 141/1, shkalla 1, kati 2, Tiranë

Moti i acartë, Shërbimi Veterinar Elbasan monitoron situatën në disa ferma

Referuar temperaturave të acarta të motit, specialistët e Shërbimit Veterinar të Drejtorisë  Rajonale Elbasan janë duke monitoruar intensivisht situatën në disa ferma të imtash në Librazhd.

Fermerët u këshilluan që të shtojnë vigjilencën mbi bagëtitë pasi moti ekstremisht i ftohtë mund të sjellë pasoja serioze për shëndetin e tyre.

Shtimi i racioneve ushqimore të pasura me karbohidrate dhe proteina; sigurimi i shtresës së thatë në stallë dhe rritja e biosigurisë, ishin këshillat që Veterinerët e Shërbimit lanë për fermerët që merren me mbarështimin e bagëtive.

Autoriteti Kombëtar i Veterinarisë dhe Mbrojtjes së Bimëve

[email protected]

Shpërndaje:

Lajme të tjera