Adresa

Rruga “Jordan Misja”, pallati 141/1, shkalla 1, kati 2, Tiranë

Moti i keq, veterinerët dhe agronomët e AKVMB ndodhen në terren

Referuar situatës së ngarkuar meteorologjike, ku disa zona po përballen me reshje me intensitet të lartë shiu dhe zonat malore me reshje dëbore, e gjithë trupa e punonjësve të katër Drejtorive Rajonale të Veterinarisë dhe Mbrojtjes së Bimëve është në terren për tu ardhur në ndihmë fermerëve.

 

Deri më tani nuk ka pasur nevojë për ndërhyrje në ferma blegtorale apo sipërfaqe të mbjella bujqësore, por AKVMB është në komunikim të vazhdueshëm me institucionet e tjera.

Kontrollet e veterinerëve dhe agronomëve tanë janë të përqendruar më së shumti në zonat e vlerësuara me risk nga përmbytjet dhe reshjet e dëborës.

 

Për të kërkuar ndihmë, mund të kontaktoni në numrin e gjelbër 08003366 ose në faqen e akvmb.gov.al. Në këtë link do të gjeni numrat e telefonave të 12 përgjegjësve të sektorëve që ju përfaqësojnë si zonë. Klikoni mbi link për të gjetur veterinerin tuaj: – 𝐡𝐭𝐭𝐩𝐬://𝐚𝐤𝐯𝐦𝐛.𝐠𝐨𝐯.𝐚𝐥/

 

Shpërndaje:

Lajme të tjera

Informacion mbi pestën amerikane

Pesta amerikane është sëmundje shumë e rrezikshme dhe shumë ngjitëse për bletët. Ajo zhvillohet dhe përhapet, jo vetëm në një koshere por rrezikon që të

Tenja e verdhë e domates

Tenja e verdhë e domates (ℎ𝑒𝑙𝑖𝑐𝑜𝑣𝑒𝑟𝑝𝑎 𝑎𝑟𝑚𝑖𝑔𝑒𝑟𝑎 ℎ𝑢𝑏𝑛𝑒𝑟) është një dëmtues që sulmon një sërë bimësh, si; domaten, specat, pambukun, fasulen, bizelen. Tek  do Marja