Adresa

Rruga “Jordan Misja”, pallati 141/1, shkalla 1, kati 2, Tiranë

Nisi zbatimi i planit për luftën me trajtime kimike kundër karkalecit

Sot në fshatin Gjolen, në Belsh, nisëm zbatimin e planit tonë të masave për luftën me trajtime kimike kundër karkalecit, insektit dëmtues për tokat bujqësore të fermerëve tanë, të cilëve u kemi qëndruar pranë  duke monitoruar situatën që prej tetorit të vitit të kaluar nëpërmjet Autoriteti Kombëtar i Veterinarisë dhe Mbrojtjes së Bimëve

Ky fenomen është ndjekur në mënyrë të vazhdueshme në terren nga ekspertët tanë, të cilët kanë përcaktuar hapat dhe kohën më efektive të ndërhyrjes duke hartuar këtë plan masash që nis nga muaji qershor, në kohën që insekti është në fazën kur mund të luftohet.

Ne kemi identifikuar vatrat e prekura në Bashkinë e Belshit dhe atë të Divjakës dhe në javët në vijim do të ndërhyjmë sipas planit të masave, me qëllim uljen e popullatës së këtij dëmtuesi duke ndihmuar fermerët në mbrojtjen e prodhimit bujqësor.

Shpërndaje:

Lajme të tjera

Informacion mbi pestën amerikane

Pesta amerikane është sëmundje shumë e rrezikshme dhe shumë ngjitëse për bletët. Ajo zhvillohet dhe përhapet, jo vetëm në një koshere por rrezikon që të

Tenja e verdhë e domates

Tenja e verdhë e domates (ℎ𝑒𝑙𝑖𝑐𝑜𝑣𝑒𝑟𝑝𝑎 𝑎𝑟𝑚𝑖𝑔𝑒𝑟𝑎 ℎ𝑢𝑏𝑛𝑒𝑟) është një dëmtues që sulmon një sërë bimësh, si; domaten, specat, pambukun, fasulen, bizelen. Tek  do Marja