Adresa

Rruga “Jordan Misja”, pallati 141/1, shkalla 1, kati 2, Tiranë

Plasja vë në rrezik shëndetin publik dhe ekonominë blegtorale

Antraksi mund të shkaktojë sëmundje të rënda si te njerëzit ashtu edhe te kafshët. Është e rëndësishme shmangia e kontaktit me kafshët e dyshuara për plasje dhe mos-hapja e kadavrave të kafshëve me plasje, pasi janë jetike për mbrojtjen e shëndetit të njeriut.
𝙋𝙡𝙖𝙨𝙟𝙖 𝙥𝙧𝙚𝙠 𝙣𝙟𝙚𝙧𝙞𝙪𝙣;
• nga një dëmtim ose gërvishtje të lëkurës pas kontaktit me kafshët e infektuara ose produktet e tyre,
• nga pickimi i mushkonjav
• nëpërmjet ajrit të kontaminuar kontaminuar,
• përmes rrugës digjestive.

Shpërndaje:

Lajme të tjera