Adresa

Rruga “Jordan Misja”, pallati 141/1, shkalla 1, kati 2, Tiranë

Plotësimi i Regjistrit/ Kreu i AKVMB takim me eksportuesit për të forcuar bashkëpunimin

Rritja e kontrollit mbi plotësimin e Regjistrit të fermerit është një proces mjaft i rëndësishëm për garantimin e sigurisë ushqimore.

Kreu i AKVMB Rolandi Meçaj dhe drejtoresha e Drejtorisë së Mbrojtjes së Bimëve, Valdete Buça zhvilluan një tur takimesh me eksportues  së produktve bujqësore për të krijuar partneritet  mes AKVMB, eksportuesve dhe fermerëve prodhues.

U rekomandua që  pikat e grumbullimit të verifikojnë Regjistrin e përdorimit të PMB-ve sa herë që të blejnë produktet e fermerëve.

Paralelisht inspektorët e Mbrojtjes së Bimëve të AKVMB do të bëjnë monitorime në ferma, lidhur mbi plotësimin e Regjistrit. Me anë të Regjistrit  do të mund të identifikohet qartë lloji i dëmtuesve që kanë prekur kulturat bujqësore të fermerit dhe PMB-të që janë përdorur për trajtimin e tyre.

Kjo praktikë pune e detyron fermerin që të plotësojë Regjistrin dhe garanton konsumatorin për produkte të sigurta.

Shpërndaje:

Lajme të tjera

Informacion mbi pestën amerikane

Pesta amerikane është sëmundje shumë e rrezikshme dhe shumë ngjitëse për bletët. Ajo zhvillohet dhe përhapet, jo vetëm në një koshere por rrezikon që të

Tenja e verdhë e domates

Tenja e verdhë e domates (ℎ𝑒𝑙𝑖𝑐𝑜𝑣𝑒𝑟𝑝𝑎 𝑎𝑟𝑚𝑖𝑔𝑒𝑟𝑎 ℎ𝑢𝑏𝑛𝑒𝑟) është një dëmtues që sulmon një sërë bimësh, si; domaten, specat, pambukun, fasulen, bizelen. Tek  do Marja