Adresa

Rruga “Jordan Misja”, pallati 141/1, shkalla 1, kati 2, Tiranë

Profil agronomit të AKVMB

“E dua punën që bëj. Kam pasur oferta të punoj në Tiranë, por refuzova sepse nuk mund ta ushtroj profesionin atje më mirë se në Lushnje, kryeqendrën e bujqësisë. Është tjetër gjë kur të orientojnë në këtë degë, tjetër gjë kur e ke pasion; është emocion i bukur kur ti arrin të shpëtosh një fermë në rrezik”, është përgjigjja që na jep Jetmiri, pasi e pyesim se përse zgjodhi të studiojë për agronomi. 

Prej 4 vitesh Jetmiri i është bashkuar trupës së agronomëve të AKVMB dhe mbulon fermat në 7 Njësi Administrative të Bashkisë së Lushnjës. Sipas tij, bujqësia ka tendenca për t’u zhvilluar dhe duke marrë parasysh pozitat ku jeton, agronomia është profesioni i duhur.

Shpërndaje:

Lajme të tjera

Informacion mbi pestën amerikane

Pesta amerikane është sëmundje shumë e rrezikshme dhe shumë ngjitëse për bletët. Ajo zhvillohet dhe përhapet, jo vetëm në një koshere por rrezikon që të

Tenja e verdhë e domates

Tenja e verdhë e domates (ℎ𝑒𝑙𝑖𝑐𝑜𝑣𝑒𝑟𝑝𝑎 𝑎𝑟𝑚𝑖𝑔𝑒𝑟𝑎 ℎ𝑢𝑏𝑛𝑒𝑟) është një dëmtues që sulmon një sërë bimësh, si; domaten, specat, pambukun, fasulen, bizelen. Tek  do Marja