Adresa

Rruga “Jordan Misja”, pallati 141/1, shkalla 1, kati 2, Tiranë

Publikim ndërgjegjësues mbi MAD

Murtaja Afrikane e Derrave është përgjegjëse për humbjet masive në popullatat e derrave. Sëmundja jo vetëm që pengon shëndetin dhe mirëqenien e kafshëve, por ka ndikime të dëmshme në biodiversitetin dhe jetesën e fermerëve.

Murtaja Afrikane e Derrave nuk prek njerëzit, por kjo nuk do të thotë se njerëzit nuk janë në gjendje ta transmetojnë atë.

Virusi është shumë rezistent në mjedis dhe mund të mbijetojë në rroba, çizme, gomat e automjeteve dhe materiale të tjera, duke përfshirë produkte të ndryshme të derrit, si proshutë, salsiçe apo mish.

Shpërndaje:

Lajme të tjera

Informacion mbi pestën amerikane

Pesta amerikane është sëmundje shumë e rrezikshme dhe shumë ngjitëse për bletët. Ajo zhvillohet dhe përhapet, jo vetëm në një koshere por rrezikon që të

Tenja e verdhë e domates

Tenja e verdhë e domates (ℎ𝑒𝑙𝑖𝑐𝑜𝑣𝑒𝑟𝑝𝑎 𝑎𝑟𝑚𝑖𝑔𝑒𝑟𝑎 ℎ𝑢𝑏𝑛𝑒𝑟) është një dëmtues që sulmon një sërë bimësh, si; domaten, specat, pambukun, fasulen, bizelen. Tek  do Marja