Lista e sëmundjeve të Lajmërueshme në Republikën e Shqipërisë

Sëmundje të disa specieveRaportimi
PlasjaE lajmërueshme
Sëmundja e AujeszkyE lajmërueshme
Gjuha Blu (Bluetongue)*E lajmërueshme menjëherë
TurbeluloziE lajmërueshme
Ethja Hemoragjike Krimea-CongoE lajmërueshme menjëherë
Zemra e ujshmeE lajmërueshme
Miaza (Cochiomya Hominivorax)E lajmërueshme
Miaza (Chrysomya Bezziana)E lajmërueshme
Ethja e luginës RiftE lajmërueshme menjëherë
Stomatiti VezikularE lajmërueshme menjëherë
Ekinokokoza (Granulosis)E lajmërueshme
Ekinokokoza (Multiocularis)E lajmërueshme
Murtaja e GjedhitE lajmërueshme menjëherë
Afta Epizotike*E lajmërueshme menjëherë
Encefaliti JaponezE lajmërueshme menjëherë
LeptospirozaE lajmërueshme
TripanozomaE lajmërueshme
ParatuberkuloziE lajmërueshme
Ethja QE lajmërueshme
TërbimiE lajmërueshme menjëherë
TrikinelozaE lajmërueshme
TularemiaE lajmërueshme
Ethja e Nilit PerendimorE lajmërueshme menjëherë
ToksoplazmozaE lajmërueshme

Sëmundjet e gjedhitRaportimi
Anaplazmoza e gjedhitE lajmërueshme
BabeziozaE lajmërueshme
KampilobakteriozaE lajmërueshme
Encefalopatia Sfungjerore e GjedhitE lajmërueshme menjëherë
Dermatoza Nodulare e GjedhitE lajmërueshme menjëherë
TuberkuloziE lajmërueshme
Diarea Virale e GjedhitE lajmërueshme menjëherë
Leukoza e gjedhitE lajmërueshme
Septicemia hemorragjikeE lajmërueshme
Rinotraketi infektiv i gjedhitE lajmërueshme
Bruceloza e gjedhitE lajmërueshme
Cicticerkoza e gjedhitE lajmërueshme
DermatofilozaE lajmërueshme
TripanozomaE lajmërueshme
Pleuropneumonia Kontagioze e gjedhitE lajmërueshme menjëherë
Ethja katarale malinjeE lajmërueshme menjëherë
TeleriozaE lajmërueshme
TrikomonozaE lajmërueshme

Sëmundjet e ruminantëve të vegjëlRaportimi
Artriti encefalomieliti i dhiveE lajmërueshme menjëherë
Agalaksia infektiveE lajmërueshme
Klamidioza (aborti enzootik)E lajmërueshme
MykoplazmozaE lajmërueshme
Maedi-visna (pneumonia progresive)E lajmërueshme menjëherë
Epididimiti (brucella ovis)E lajmërueshme
Bruceloza në të imtaE lajmërueshme
Pleuropneumonia Kontagioze e dhiveE lajmërueshme menjëherë
Adenomatoza Pulmonare e dhenveE lajmërueshme
Sëmundja NairobiE lajmërueshme
Murtaja e ruminantëve të vegjël*E lajmërueshme menjëherë
Salmoneloze (S abortusovis)E lajmërueshme
SkrapiE lajmërueshme menjëherë
Lija e dheve e dhive*E lajmërueshme menjëherë

Sëmundjet e kuajveRaportimi
DurinaE lajmërueshme
Murtaja Afrikane e kuajve*E lajmërueshme menjëherë
Metriti kontagios i kuajveE lajmërueshme
PiroplazmozaE lajmërueshme
Influeza e njëthundrakëveE lajmërueshme
Anemia infektiveE lajmërueshme menjëherë
Lija e kuajveE lajmërueshme
Encefalomieliti Venezuelian e kuajveE lajmërueshme
TripanozomaE lajmërueshme
Limfangiti epizotikE lajmërueshme
MangeE lajmërueshme
Encefalomieliti i kuajveE lajmërueshme
Rhinopneumoniti i kuajveE lajmërueshme menjëherë
Arteriti viral i KuajveE lajmërueshme menjëherë
MorvaE lajmërueshme menjëherë

Sëmundjet e derraveRaportimi
Murtaja afrikane e derrave*E lajmërueshme menjëherë
Murtaja klasike e derraveE lajmërueshme menjëherë
CisticerkozaE lajmërueshme
Encefaliti Viral NipahE lajmërueshme
Riniti Atrofik I derraveE lajmërueshme
Encefalomieliti EnteroviralE lajmërueshme
Bruceloza në derraE lajmërueshme
Sindromi riprodhues e respirator i derritE lajmërueshme
Sëmundja vesikulare e derrave*E lajmërueshme menjëherë
Gastroenteriti ngjitës i derraveE lajmërueshme
TrikinelozaE lajmërueshme

Sëmundjet e shpendëveRaportimi
KlamidiozaE lajmërueshme
Bronkiti infektiv i shpëndeveE lajmërueshme
Laringotrakeiti infektivE lajmërueshme menjëherë
Gripi i shpëndeve *E lajmërueshme menjëherë
Infeksioni me viruset e Influencës A me patogjenitet të lartë në zogjtë e egërE lajmërueshme
Mykoplasmoza e shpëndeve (Mycoplasmosa Gallisepticum)E lajmërueshme
Mykoplasmoza e shpëndeve (Mycoplasmosa Synoviae)E lajmërueshme
Turbekulozi i shpendëveE lajmërueshme
Lija e shpendëveE lajmërueshme
Tifo e shpendëveE lajmërueshme
Sëmundja pullorumE lajmërueshme
GumbaroE lajmërueshme
Sëmundja e MarekutE lajmërueshme
Enteriti viral i rosave HerpersvirusE lajmërueshme menjëherë
Hepatitit viral i rosaveE lajmërueshme menjëherë
Rhinotrakeiti i gjelit të detitE lajmërueshme
Pseudopesti*E lajmërueshme menjëherë
SalmonelozaE lajmërueshme
PasteurelozaE lajmërueshme

Sëmundjet e Lepujve (Lagomorfe)Raportimi
MyksomatozaE lajmërueshme
Sëmundja hemorragjike e lepujveE lajmërueshme menjëherë

Sëmundjet e bletëveRaportimi
Akarioza e bletëveE lajmërueshme
Pesta AmerikaneE lajmërueshme menjëherë
Pesta EuropianeE lajmërueshme menjëherë
AetinozaE lajmërueshme menjëherë
Infestimi nea TrooilaelapsE lajmërueshme menjëherë
Varroatoza Varroa JacobsoniE lajmërueshme menjëherë
Nozematoza e bletëveE lajmërueshme

Sëmundjet e peshqëveRaportimi
Nekroza hematopoietike epizotikeE lajmërueshme
Nekroza hematopoietike infektiveE lajmërueshme
Nekroza pankreatike infektiveE lajmërueshme
Sindromi Ulcerativ EpizotikE lajmërueshme
Septicemia Enterike e MustakutE lajmërueshme
Encefalopatia dhe Retinopatia ViraleE lajmërueshme
Sëmundja Iridovirale e Blinit të bardhëE lajmërueshme
Sëmundja Iridovirale e Krapit të Detit të kuqE lajmërueshme
Sëmundja me virusin OncorhynchusE lajmërueshme
Hepersviroza e KoiE lajmërueshme
Viremia Pranverore e krapit RabdovirusE lajmërueshme
Septicemia hemorragjike viraleE lajmërueshme
Alfavirusi SalmonidE lajmërueshme
Anemia Infektive e SalmonideveE lajmërueshme
Sëmundja bakteriale e veshkave (Renibacterium Salmoninarum)E lajmërueshme
Girodaktiloza e TroftaveE lajmërueshme

Sëmundjet e MolusqeveRaportimi
Infeksione nga Bonamia ostreaeE lajmërueshme
Infeksione nga Bonamia exitiosaE lajmërueshme
Infeksione nga Marteilia refringensE lajmërueshme
Infeksione nga Mikrocytos mackiniE lajmërueshme
Sindromi TauraE lajmërueshme
Sëmunsja e Nekrozës Hepatopankreatike akuteE lajmërueshme
Virusi I Nekrozës Hematopoetike dhe Infeksionit HipodermalE lajmërueshme
Infeksioni me Herpesvirusin AbaloneE lajmërueshme
Infeksioni me Hepatobacter PenaeiE lajmërueshme
Virusi I Mionekrozës InfektiveE lajmërueshme
Infeksioni me Macrobachrium Rosen Bergii NodavirusE lajmërueshme
Sëmundja e Njollave të BardhaE lajmërueshme
HaplosporidiozaE lajmërueshme
Crayfish PlagueE lajmërueshme
Sëmundja e Kokës së VerdhëE lajmërueshme
Infeksione nga Perkinsus marinusE lajmërueshme
Infeksione nga Perkinsus olseniE lajmërueshme
Infeksione nga Xenohaliotis CaliforniesE lajmërueshme

Sëmundje të AmfibëveRaportimi
Infeksione me Batrachochytrium DendrobatidisE lajmërueshme
Infeksione me Batrachochytrium SalamandrivoransE lajmërueshme
Infeksioni me Ranavirus SpeciesE lajmërueshme

Sëmundje të tjeraRaportimi
LeishmniozaE lajmërueshme menjëherë
BoreliozaE lajmërueshme
ToxoplasmosaE lajmërueshme
MeliodozaE lajmërueshme
KëmbëzezaE lajmërueshme
BotulizmiE lajmërueshme
Infeksione të tjera KlostridialeE lajmërueshme
PasteurelozaE lajmërueshme
AktinomikozaE lajmërueshme
Infeksionet Salmonelare IntenstinaleE lajmërueshme
KoksidiozatE lajmërueshme
Distomotoza (flutura e mëlcisë)E lajmërueshme
FilariozaE lajmërueshme
Diarrea Virale e GjedhitE lajmërueshme
Dizenteria e DerraveE lajmërueshme
Dermatidi Kontagioz PostularE lajmërueshme
Infeksioni I Thundrave në deleE lajmërueshme
Oftalmia Kontagioze e dhenve dhe dhiveE lajmërueshme
EnterotoksemiaE lajmërueshme
Limfadenidi Kazeoz I dhenve dhe dhiveE lajmërueshme
MangeE lajmërueshme
Infestimi me krimbat e mushkrisë në dhen dhe dhiE lajmërueshme
Ekzantema e KuajveE lajmërueshme
Limfangiti Ulcerativ I Kuajve dhe GjedhitE lajmërueshme
SalmonelozaE lajmërueshme
Fruthi I DerraveE lajmërueshme
Koriza InfektiveE lajmërueshme
Encefalomieliti I shpendëveE lajmërueshme
Spiroketa e ShpendëveE lajmërueshme
Leukoza kompleks e shpendëveE lajmërueshme
BrucelozaE lajmërueshme
SalmonelozaE lajmërueshme
ListeriozaE lajmërueshme
EboleE lajmërueshme
Lija e MajmunveE lajmërueshme
MastitiE lajmërueshme
Hipodermatoza e GjedhitE lajmërueshme
Trikofitoza e GjedhitE lajmërueshme