Adresa

Rruga “Jordan Misja”, pallati 141/1, shkalla 1, kati 2, Tiranë

Regjistri i fermerit të prodhimeve bujqësore, garanci për konsumatorin

Rritja e gjurmueshmërisë lidhur mbi përdorimin e PMB-ve në nivel ferme, me synimin e rritjes së sigurisë ushqimore është një nga përgjegjësitë e AKVMB-së.

Prej disa ditësh AKVMB ndodhet në terren për të shpërndarë rreth 10.000 Regjistra.  Drejtori i Përgjithshëm i AKVMB, Rolandi Meçaj është duke e ndjekur nga afër këtë proces kaq të rëndësishëm për rritjen e sigurisë ushqimore.

Sipas Meçajt, me anë të Regjistrit  do të mund të identifikohet qartë lloji i dëmutesve që kanë prekur kulturat bujqësore të fermerit që e mban këtë dokument dhe PMB-të që janë përdorur për trajtimin e tyre.

Shpërndaje:

Lajme të tjera

Informacion mbi pestën amerikane

Pesta amerikane është sëmundje shumë e rrezikshme dhe shumë ngjitëse për bletët. Ajo zhvillohet dhe përhapet, jo vetëm në një koshere por rrezikon që të

Tenja e verdhë e domates

Tenja e verdhë e domates (ℎ𝑒𝑙𝑖𝑐𝑜𝑣𝑒𝑟𝑝𝑎 𝑎𝑟𝑚𝑖𝑔𝑒𝑟𝑎 ℎ𝑢𝑏𝑛𝑒𝑟) është një dëmtues që sulmon një sërë bimësh, si; domaten, specat, pambukun, fasulen, bizelen. Tek  do Marja