Adresa

Rruga “Jordan Misja”, pallati 141/1, shkalla 1, kati 2, Tiranë

Rëndësia e vaksinimit të kafshëve nga tërbimi

Tërbimi është sëmundje virale e parandalueshme që transmetohet më shpesh përmes kafshimit të një kafshe të infektuar.  Me një shkallë vdekshmërie prej gati 100% te njerëzit dhe kafshët, tërbimi mbetet kërcënim global. 

 

Qentë janë bartësit kryesor të sëmundjes. Mos hezitoni, vaksinoni qentë kundër #tërbimit! Periudha e inkubacionit tek qentë është zakonisht nga dy javë deri në katër muaj.

Vaksinimi është themeli i parandalimit të tërbimit. Të gjithë qentë dhe macet nga mosha 12 -16 javë duhet të vaksinohen.

 

Vaksinimi nxit prodhimin e antitrupave, por është efektiv vetëm nëse jepet përpara se virusi të hyjë në sistemin nervor. Veterineri juaj do t’ju këshillojë për intervalet e duhura të ri-vaksinimit.

Shpërndaje:

Lajme të tjera