Adresa

Rruga “Jordan Misja”, pallati 141/1, shkalla 1, kati 2, Tiranë

Rreziku i shpërthimit të MAD në Shqipëri, AKVMB udhëzoi rritjen e vigjilencës nga ana e Shërbimit Veterinar

Në vijim të komunikimeve mbi njoftimin dhe informimin e rrezikut të përhapjes së Murtajës Afrikane të Derrave, Autoriteti Kombëtar i Veterinarisë dhe Mbrojtjes së Bimëve ka udhëzuar rritjen e vigjilencës nga ana e Shërbimit Veterinar, me qëllim raportimin dhe zbulimin e hershëm për parandalimin në kohë të shfaqjes së kësaj sëmundjeje në vendin tonë.

Në këtë proces është e rëndësishme të theksohet roli i të gjithë aktorëve për mbrojtjen e shëndetit të popullatës së derrit dhe kush janë shenjat që kafshët paraqesin në raste infektimi apo dyshimi.

#StopMAD

Autoriteti Kombëtar i Veterinarisë dhe Mbrojtjes së Bimëve

Numri i gjelbër 08003366

[email protected]

 

Shpërndaje:

Lajme të tjera

Informacion mbi flaveshencën e artë të hardhisë

Flaveshenca e artë e hardhisë është sëmundje shkatërruese e hardhisë. Transmetohet nga materiali shartues dhe shumues vegjetativ si dhe nga insekti vektor 𝑠𝑐𝑎𝑝ℎ𝑜𝑖𝑑𝑒𝑢𝑠 𝑡𝑖𝑡𝑎𝑛𝑢𝑠. Nëse