Adresa

Rruga “Jordan Misja”, pallati 141/1, shkalla 1, kati 2, Tiranë

Rreziku që sjellin Ethet e Nilit Perëndimor

Ethet e Nilit Perëndimor është një sëmundje që prek njerëzit, kuajt dhe disa lloje zogjsh . Shumica e individëve të infektuar tregojnë pak shenja të sëmundjes, por disa zhvillojnë sëmundje të rënda neurologjike që mund të jenë fatale.

𝙈𝒖𝙨𝒉𝙠𝒐𝙣𝒋𝙖𝒕 𝒊𝙣𝒇𝙚𝒌𝙩𝒐𝙝𝒆𝙣 𝙣𝒈𝙖 𝙯𝒐𝙜𝒋𝙩𝒆̈ 𝒆 𝒆𝙜𝒆̈𝙧 𝙙𝒉𝙚 𝙢𝒆̈ 𝒑𝙖𝒔 𝒆 𝒕𝙧𝒂𝙣𝒔𝙢𝒆𝙩𝒐𝙟𝒏𝙚̈ 𝙫𝒊𝙧𝒖𝙨𝒊𝙣 𝙥𝒆̈𝙧𝒎𝙚𝒔 𝒑𝙞𝒄𝙠𝒊𝙢𝒆𝙫𝒆 𝒕𝙚 𝙣𝒋𝙚𝒓𝙚̈𝒛𝙞𝒕, 𝙠𝒂𝙛𝒔𝙝𝒆̈𝙩 𝙙𝒉𝙚 𝙨𝒉𝙥𝒆𝙣𝒅𝙚̈𝒕 𝒆 𝒕𝙟𝒆𝙧𝒆̈.

Shumë lloje zogjsh janë rezistentë ndaj sëmundjes, por patat shfaqin simptoma më të rënduara, duke filluar nga paraliza e këmbëve dhe e krahëve. Shkalla e mortaliteti raportohet se shkon nga 20-60%.

Shpërndaje:

Lajme të tjera