Adresa

Rruga “Jordan Misja”, pallati 141/1, shkalla 1, kati 2, Tiranë

Shfaqja e karkalecit, AKVMB dhe AREB bashkëpunojnë për identifikimin e zonave të identifikuara

Drejtori i Përgjithshëm i Veterinarisë dhe Mbrojtjes së Bimëve Rolandi Meçaj ishte në një takim me specialistët e mbrojtjes së bimëve të AKVMB dhe AREB Lushnje, me qëllim evidentimin e zonave të prekura nga karkaleci italian dhe ai maroken.

Ekspertët diskutuan për hapat që duhet të ndjekin në luftën ndaj këtij dëmtuesi polifag. Situata është ende në kontroll dhe në disa zona ka nisur ndërhyrja me trajtim kimik. 

“Krahasuar me një vit më parë, sipërfaqet e prekura nga karkaleci janë shumë herë më pak, por ne duhet të jemi vigjilentë për të ulur në minimum popullatën e këtij dëmtuesi.

Në këtë sipërmarrje nuk mund të funksionojmë si dy struktura të ndara. Duke u bërë bashkë, do mundemi që të mbrojmë sipërfaqet e mbjella me kultura bujqësore”, tha Meçaj.

Shpërndaje:

Lajme të tjera

Informacion mbi flaveshencën e artë të hardhisë

Flaveshenca e artë e hardhisë është sëmundje shkatërruese e hardhisë. Transmetohet nga materiali shartues dhe shumues vegjetativ si dhe nga insekti vektor 𝑠𝑐𝑎𝑝ℎ𝑜𝑖𝑑𝑒𝑢𝑠 𝑡𝑖𝑡𝑎𝑛𝑢𝑠. Nëse