Adresa

Rruga “Jordan Misja”, pallati 141/1, shkalla 1, kati 2, Tiranë

Shfaqja e rasteve me MAD në vendet fqinje, kreu i AKVMB thirrje fermerëve: Rrisni biosigurinë në fermë

Autoriteti Kombëtar i Veterinarisë dhe Mbrojtjes së Bimëve ka udhëzuar rritjen e vigjilencës në terren nga ana e Shërbimit Veterinar menjëherë pas shfaqjes së rasteve me Murtajën Afrikane të Derrave në vendet fqinje.

Kreu i AKVMB Rolandi Meçaj monitoroi nga afër një nga stabilimentet që merret me mbarështimin e derrave, duke kërkuar që fermerët të rrisin biosigurinë në fermë dhe komunikimin me veterinerët zyrtarë për çdo problematikë të hasur.

“Pa vaksina në dispozicion, parandalimi është e vetmja mundësi për të mbrojtur  popullatën e derrave. Asnjë fermë nuk është imune nëse nuk respektohen me përpikmëri masat e biosigurisë”, ishte mesazhi i Meçajt.

Shpërndaje:

Lajme të tjera

Informacion mbi pestën amerikane

Pesta amerikane është sëmundje shumë e rrezikshme dhe shumë ngjitëse për bletët. Ajo zhvillohet dhe përhapet, jo vetëm në një koshere por rrezikon që të

Tenja e verdhë e domates

Tenja e verdhë e domates (ℎ𝑒𝑙𝑖𝑐𝑜𝑣𝑒𝑟𝑝𝑎 𝑎𝑟𝑚𝑖𝑔𝑒𝑟𝑎 ℎ𝑢𝑏𝑛𝑒𝑟) është një dëmtues që sulmon një sërë bimësh, si; domaten, specat, pambukun, fasulen, bizelen. Tek  do Marja