Adresa

Rruga “Jordan Misja”, pallati 141/1, shkalla 1, kati 2, Tiranë

Statistikë/ Qarku që ka më shumë zgjoje bletësh

Bletët së bashku me pjalmuesit e tjerë kanë një rol thelbësor në ruajtjen e një planeti të shëndetshëm.
Ato luajnë një rol të rëndësishëm në sistemet bujqësore, duke rritur vlerat e të korrave çdo me anë të pjalmimit.
Veterinerët e Autoritetit Kombëtar të Veterinarisë dhe Mbrojtjes së Bimëve janë në terren për të këshilluar bletërritësit për tu garantuar mirëqënien zgjojeve dhe për të formalizuar aktivitetin e bletarisë.
Në sistemin Ruda janë regjistruar në total 𝟔𝟎𝟔𝟔𝟕𝟕 𝐳𝐠𝐣𝐨𝐣𝐞 𝐛𝐥𝐞𝐭𝐞̈𝐬𝐡. Rajoni që mbarështon më shumë bletë është Vlora me 196311 zgjoje në total.

Shpërndaje:

Lajme të tjera

Informacion mbi pestën amerikane

Pesta amerikane është sëmundje shumë e rrezikshme dhe shumë ngjitëse për bletët. Ajo zhvillohet dhe përhapet, jo vetëm në një koshere por rrezikon që të

Tenja e verdhë e domates

Tenja e verdhë e domates (ℎ𝑒𝑙𝑖𝑐𝑜𝑣𝑒𝑟𝑝𝑎 𝑎𝑟𝑚𝑖𝑔𝑒𝑟𝑎 ℎ𝑢𝑏𝑛𝑒𝑟) është një dëmtues që sulmon një sërë bimësh, si; domaten, specat, pambukun, fasulen, bizelen. Tek  do Marja