Adresa

Rruga “Jordan Misja”, pallati 141/1, shkalla 1, kati 2, Tiranë

Temperaturat -0 gradë celsius/ Veterinerët e AKVMB monitorojnë fermat

Referuar temperaturave nën zero gradë celsius, specialistët e Shërbimit Veterinar të Drejtoria Rajonale e Veterinarisë dhe Mbrojtjes se Bimëve Elbasan janë duke monitoruar situatën në disa ferma blegtorale dhe parqe bletësh.

 

Fermerët u këshilluan që të shtojnë vigjilencën mbi bagëtitë dhe zgjojet e bletëve,  pasi moti ekstremisht i ftohtë mund të sjellë pasoja serioze për shëndetin e tyre.

⛔️Shtimi i racioneve ushqimore të pasura me karbohidrate dhe proteina;

⛔️sigurimi i shtresës së thatë në stallë;

⛔️ rritja e biosigurisë, janë disa nga masat që fermerët duhet të marrin në konsideratë.

Shpërndaje:

Lajme të tjera

Informacion mbi flaveshencën e artë të hardhisë

Flaveshenca e artë e hardhisë është sëmundje shkatërruese e hardhisë. Transmetohet nga materiali shartues dhe shumues vegjetativ si dhe nga insekti vektor 𝑠𝑐𝑎𝑝ℎ𝑜𝑖𝑑𝑒𝑢𝑠 𝑡𝑖𝑡𝑎𝑛𝑢𝑠. Nëse